søndag 3. januar 2010

hopper HØYDE(punkt.)


tenkte det egnet seg med en hoppe høyde(punkt.)runde fra 2009, før man fullstendig fokuserer på året med så mange muligheter 2010 - totusenogti.

2009 har vært et år jeg nå kan se tilbake på med store smil. det har som alle år hatt sine oppturer og nedturer. likevel er høydepunktene av sånn karakter at man blir takknemlig til både Gud og alle mennesker som har vært en del av året som gikk.

faktisk er høydepunktene vært så mange at jeg sliter med å trekke fram bare noen få, men velger ut noen av de med mest sus i..

å få være ungdomsleder i sentrumkirken har vært et eneste langt høydepunkt i året som gikk, og det som har gitt påfølgende høydare.. å hver uke få møte så mange teens er en sikker vinner. og vi har hatt så mye gøy, med turer i flertall til sirdalen og tur til bø og sommarland, med stappfullt på iogt på sensommer festival, konsert med tase og julebord, med astronauttrening av dimensjoner og påskekrim, med kontorparty og grilling på takterassen. det har vært så mye liv, fordi så mange mennesker har vært med å skape nettopp det. liv. og det har vært så voldsomt fint med alle nye som har bidratt til nettopp det - mer folk og mer liv. og alle disse folka som 2009 har ført med seg har kanskje vært årets største opptur? ja, den største. kanskje den største fordi alt har vært kombinert med mye jesus. og han har (som alltid) imponert, stilt opp og vært tilstede. hvor mange av oss har blitt enda bedre kjent med han i året som gikk, og nye folk har fått bli kjent med han for første gang. det er opptur det.

å få være del av en kirke som er kirke 7 dager i uka. og som tørr å satse. det har vært ukentlige høydepunkt, og høydepunkt i hverdagen. som er for mange til å skrive om i en stund som denne, men lista er lang. veldig lang.

å få studere mer er alltid kjekt. man nærmer seg noe. lærer mer og øker kunnskap. det har vært enormt spennende å studere historie. for kanskje å drømme enda mer om å få være med å skape historie... og det har vært begivenhetsrikt å få praksis noen uker på en videregående i området. for det var en ny erfaring å stå i et klasserom å lære folk om innføringen av parlamentarismen. så erfarinsrik at den blir et av hoppene.

å få fullføre marathon i berlin var en seier. og tanker rundt det er før delt.

å få komme sammen med familie hver jul er et slags avslutningshøydepunkt på året. særlig når familien er omgitt av alper og de nydeligste himmelbilder.

så går man inn i et nytt år, og tenker at disse momentene er det verdt å ta vare på og inspireres av i det som kommer. jeg er et veldig takknemlig menneske her jeg sitter. tenker jeg er den heldigste ungdomsleder, omgitt av de beste mennesker og del av en kirke i stadig større grad får være med å utgjøre en forskjell.

sammenlagt blir det mange høydehopp,
og hva gjør det vel da om pinnen datt ned i noen av hoppene...

kanskje klarer man dessuten å hoppe enda høyere i 2010?
siden man har mer trening liksom.


4 kommentarer:

 1. 2010 asså. 2010.

  SvarSlett
 2. Jeg har litt lyst å bo inni bloggen din. Det er så godt å lese SOLtankene dine, bli inspirert og utfordret og få hjelp til perpektiv i hverdagen. Føles litt som å skrive brev i timen på Kongsbakken igjen. Ü

  Ang krøller: test med slettetanga først! Altså å lage krøller med slettetanga. ;)

  SvarSlett
 3. Skikkelig BRA blogg....
  Ønske Guds velsignelse over 2010...

  Hilsen fra nord, fra Nunne..

  SvarSlett
 4. takk takk :)

  maria: så koselige kommentarer du skriver.. brevene på kongsbakken ja...det va høydepunkt..de brevene va veldig bra :) mm, fint å følge blogger, når vi ikkje lenger kan levere brev til hverandre i gangen i friminuttet.. ;)

  SvarSlett