mandag 20. april 2009

valg, del 1

en serie i tre deler,
men kun del 1 blir en blogg.
del 2 og 3 er kun for celle - "special price for you my friends."

del 1: godt grunnlag for valg
livet vårt blir det det blir på bakgrunn av de valg vi tar, eller ikke tar...
(hvis bare det som skjer skjer, er det også et valg.)

valg er en del av hverdagen. små og store.
det viktigste valget man kan ta er valget om å la Jesus slippe inn i livet og det å velge å følge han.
i det man tok det valget så ble man et nytt menneske (jfr 2.kor5:17) og det gir et helt unikt potensial for livet - fordi han som ER livet flytta inn, og det innebærer et potensial til GODE valg i hverdagen!

i den forbindelse følger mine tre på topp for gode valg:

1 søk først Guds rike
det å la Jesus få være nr 1, og søke Guds greier først er det beste man kan gjøre for eget liv.
i matteus 6:32-33 står det at vi ikke trenger å bekymre oss for ting rundt det daglige livet - klær, mat, hus, jobb og den slags for Gud vet at vi trenger dette.
men vi kan få lov til å stille inn fokus på hans rike, og som en bonus kommer vi da til å få alt annet i tillegg..
tidenens livsprinsipp!

2 be om visdom
i kolosserne 1:9-11 står det at vi kan be om visdom og om kunnskap om Gud. og hva blir den påfølgende konsekvensen av dette? et liv som er Gud verdig og et liv som fører med seg resultater. wow. så i stedet for å få panikk en gang i året når man skal ta et "riktig" valg - så kan man heller be om visdom hele tiden, og gode valg blir tatt automatisk..
en daglig bønn til Gud om visdom og innsikt. visdommen er tilgjengelig - i ordspråkene 1 står det at visdommen roper til oss. jeg vil høre etter!

3 involver folk i livet ditt

vi nordmenn lider litt av fenomenet individualismen. men min påstand er det at valg, i alle fall litt valg av størrelse og betydning(ala valg av kjæreste, utdanning, flytting, livsprosesser etc.) , bør bestå prøven av at man tar andre med på råd og vurdering. med rådgivere vil ting lykkes - det er et bibelsk prinsipp. spør noen du stoler på og som har litt peiling - gjerne litt eldre eller noen med mer erfaring. foreldre, cellegruppeleder, gode venner eller noen i den gata.. gode valg / alternativer tåler alltid en vurdering.

lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar